Поръчки, плащане и доставка

Начин на плащане

Предлаганите начини за плащане са :
–   Наложен платеж (плащане в брой на куриера при доставка);
–   Наложен платеж (в ДАРИ - салони за красота);
–   Банков превод;
–   чрез системата на ePay.bg (за регистрирани потребители);
–   плащане в офис на EasyPay;
–   плащане на банкомат, чрез услугата B-Pay;
–   С кредитна/дебитна карта онлайн (временно не се предлага).
Наложен платеж (плащане в брой на куриера при доставка)
Плащането е на цялата стойност (посочена в имейла за завършена поръчка) и се заплаща в български лева, директно на куриера при получаване на пратката.

Наложен платеж (в ДАРИ - салони за красота)
Плащането е на цялата стойност (посочена в имейла за завършена поръчка) и се заплаща в български лева, директно служителите в обекта при получаване на стоката.

Плащане с кредитна/дебитна карта онлайн
Плащането онлайн се извършва с лична кредитна/дебитна карта или карта на Вашата фирма – при безопасни условия за това. Приемат се кредитни и дебитни карти, издадени от VISA (Classic и Electron) и MASTERCARD (включително Maestro, ако имат CVV2/CVC2 код).

zaKRASOTATA.com използва услугите на FIB, като международен картов оператор (за гарантиране на сигурността на транзакциите се използва SSL).

За коректното извършване на транзакцията, чрез модула на FIB трябва да предоставиш кода на кредитната/дебитната карта (всички цифри от 4-те групи на лицевата страна на картата, без интервали), дата на изтичане и отпечатаните последни три цифри от гърба на картата с твоя подпис (в зависимост от картата, те могат да липсват).

Независимо от валутата, с която разполагаш в сметката, транзакциите се извършват в лева според актуалния обменен курс, определен от твоята банка.

При плащане чрез модула на FIB, обработката на данните за твоята карта се извършва само и единствено от сървърите на FIB. zaKRASOTATA.com не обработва и съхранява детайли относно твоята кредитна или дебитна карта.

Юридическото лице "Лайв Медия" ЕООД, представлява интернет сайтовете: www.zakrasotata.com, www.allwaves-bg.com, www.hair-bg.com, www.hands-bg.com, www.kosterbg.com и www.salon-dari.com. Всички транзакции извършени през тези интернет сайтове, се обслужват само и единствено от терминалното устройство на zaKRASOTATA.com.

Банков превод (плащане чрез банков превод по сметка)
Плащането е на цялата стойност ( посочена в имейла за завършена поръчка ) и се заплаща в български лева, по сметката на "Лайв Медия" ЕООД. В полето основание на Вашият превод, моля да попълните Вашите имена и номер на Вашата поръчка!
Първа инвестиционна банка
BG74FINV9150101623209
FINVBGSF

Плащане в офис на EasyPay
За платиш своята поръчка в zaKRASOTATA.com, трябва да предоставите своя 10 цифрен код, получен от системата при завършване на Вашата поръчка. Всеки код е валиден 72 часа от неговото издаване.

Изипей АД е оператор на платежната система EasyPay, която позволява в реално време да се извършват парични преводи и плащания до всяка точка на страната. Изипей АД е лицензирана от Българска Народна Банка платежна институция, вписана в публичния регистър по чл. 17 от Закона за платежните услуги и платежните системи, воден от БНБ (Удостоверение № РД 22–1604/ 14.07.2010 г.). Към момента Изипей разполага с клонова мрежа от над 1500 собствени и партньорски офиси.

Плащане чрез банкомат поддържащ услугата B-Pay
Процедурата за плащане чрез услугата е значително улеснена, като е необходимо да знаеш кода на zaKRASOTATA.com (60000) за B-Pay и уникалния си 10 цифрен номер на плащане.

Стъпки за плащане:
1. От B-Pay меню на банкомата последователно се избира: Други услуги > B-Pay.
2. Извежда се екран, на който се въвежда кода за B-Pay на zaKRASOTATA. (60000)
3. След което се изисква въвеждане на допълнителна информация, с която да удостоверим твоето плащане. Нужно е само да въведеш 10 цифрения код, който нашата система ти предоставя след избор на плащане ePay.bg и завършване на поръчката.
4. Когато въведеш изискваните допълнителните данни, на екрана се извежда информация с името на zaKRASOTATA, кратко описание на плащането, дължимата сума и наличността по сметката ти преди плащането. На този екран се потвърждава и плащането от страна на клиента, чрез въвеждане на ПИН код на картата.
5. Ако плащането е преминало успешно, системата на B-Pay автоматично ще извести zaKRASOTATA.com и плащането ще бъде заверено в реално време.

Тук можеш да намериш информация за списъка на B-Pay банкоматите: https://www.epay.bg/?page=front_wiki&p=b-pay_atm


Доставка на поръчките

Поръчаните продукти се доставят в цялата страна чрез куриер на ЕКОНТ или SPEEDY до адрес на получателя или офис на куриера. Клиентът използва услугите на доставчика, без опция да избере друга фирма за доставка.
Продуктите са в оригиналната си запечатана опаковка от производителя.


Можеш да избереш датата на доставка по един от следните начини:
1.  Можеш да поръчаш доставка до най-близкия офис на ЕКОНТ или SPEEDY и да вземеш пратката в удобно за теб време в рамките на 3 работни дни.
2.  При пристигане на пратката в местния офис на SPEEDY, при разпределянето ѝ на куриер, ще получиш СМС или VIBER съобщение с номер на товарителница и длъжимата сума (ако има таква).
3.  Смарт контрол на Спиди Ви дава БЕЗПЛАТНО цялата необходима информация за Вашата пратка и контрол върху нейната доставка.
Най-важният въпрос „Къде ми е пратката и какво се случва с нея?“ вече има своя отговор кратко и ясно – на екрана на Вашето мобилно устройство или компютър!
Смарт контрол на Спиди Ви дава достъп до следните опции:
–   Потвърждаване на доставка (незадължително)
–   Проследяване на пратката в реално време
–   Пренасочване на пратката към друг адрес
–   Отлагане на доставката за следващ ден
–   Отказване на пратка
–   Вход в приложението МySpeedy
4.  Тарифа за доставка с куриерска услуга ЕКОНТ

Колетни пратки - Тарифно тегло на пратка

доставка до офис на ЕКОНТ

 

Пощенска пратка, съдържаща предмети с или без търговска стойност, незабранени за влагане в пратки, с максимално тегло до 50 кг и размери до 60х60х60 см.

до 1 кг.

до 2 кг.

до 5 кг.

до 7.5 кг

до 10 кг.

до 12.5 кг.

до 15 кг.

до 20 кг.

до 25 кг.

до 30 кг.

до 35 кг.

до 40 кг.

до 45 кг.

до 50 кг.

6.50 лв.

7.50 лв.

8.00 лв.

12.50 лв.

13.50 лв.

14.50 лв.

15.50 лв.

19.50 лв.

23.50 лв.

27.50 лв.

31.50 лв.

35.50 лв.

39.50 лв.

43.50 лв.

 
Посочените цени са в лева за един брой с включен ДДС и с включена такса гориво и пътни условия към 15.05.2021 г. Цената включва SMS известяване и такса ОС/застраховка на пратката, както и НП/ППП.
       
Към пратки, допълнителни услуги
В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 работни дни от куриер, започва да се начислява "Магазинаж" за всеки ден от нейния престой.  4,80 лв.
Разпореждане   3,30 лв.  
Посочените цени са в лева за един брой и са с включено ДДС.

 

5.  Тарифа за доставка с куриерска услуга от Speedy

Тарифно тегло на пратка
 

тегло

доставка до офис на Спиди

доставка до адрес на клиент

Доставките до офис на Спиди, се извършват с услугата Стандарт 24 часа. Максимално тегло на пратките 31.5 кг. Доставките се извършват всеки работен ден.

Доставките до адрес на клиент, се извършват с услугата "Експресна" на Спиди. Максимално тегло на пратките 20 кг. Доставките се извършват от понеделник, до петък.

до 0.5 кг.

до 2 кг.

до 3 кг.

до 5 кг.

до 6 кг

до 10 кг.

до 15 кг.

до 20 кг.

до 25 кг.

до 30 кг.

до 31 кг.

- лв.

- лв.

5.50 лв.

- лв.

7.50 лв.

10.00 лв.

- лв.

16.50 лв.

20.50 лв.

24.50

26.00 лв.

 

 

7.50 лв.

- лв.

11.00 лв.

13.00 лв.

19.00 лв.

20.00 лв.

29.00 лв.

32.00 лв.

- лв.

Посочените цени са в лева за един брой с включен ДДС и с включена такса гориво и пътни условия към 15.05.2021 г. Цената включва такса ОС/застраховка на пратката, НП/ППП, както и опция клиента да плати с карта на пос терминал в офиса на куриера.
       
Към пратки, допълнителни услуги
Допълнителната услуга Магазинаж предоставя възможност на клиентите, които са възпрепятствани да получат пратката в рамките на два дни от крайния срок на доставка, да го направят в удобно за тях време. Валидна е за пратки "до поискване" от офис с тегло над 5кг.
В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 работни дни от куриер, започва да се начислява "Магазинаж" за всеки ден от нейния престой.

до 5 кг. - 0.00 лв.

до 10 кг. - 1.26 лв.

до 600 кг. - 2.52 лв.

Услуга "Отвори" е допълнителна услуга, която дава възможност на получателя да отвори и прегледа пратката в присъствието на куриера и да се увери в съдържанието ѝ, преди да получи пратката.  При наличие на НП
безплатно
Без НП - 1.20 лв.
Посочените цени са в лева за един брой и са с включено ДДС.Обработка на поръчки:

Всички поръчки се изпращат в посочените срокове към всеки артикул. Графика за обработка на поръчки:

Понеделник - Петък
, обработка до 2 работни дни
Събота и Неделя, както и всички официални празници,
поръчките се обработват до края на втория работен ден.


При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Вие ще получите фискален документ от куриерската служба като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 работни дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой от 4.80 лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.
Всеки клиент е длъжен да освободи пратката си от куриерската фирма с изключение на случаите когато се допуска договорка между клиента и куриерската служба.

В случай, че откаже да заплати дължимата сума за поръчаната стока и нейната доставка, дължимата сума по клиентска поръчка с таксите за изпращането и връщането на стоката, ще му бъде потърсена по съдебен ред с всички произтичащи от това последици. Това ще доведе до заплащане освен на дължимите за поръчката суми и направените разноски по делото: държавни такси, адвокатски възнаграждения, депозити за вещи лица, разноски на частен съдебен изпълнител и др.